Μαρτίου 07, 2021

Ελληνισμός

f35a.jpg

Στη συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους με αφορμή την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

3019105.jpg

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

navmaxia-1821-500.jpg

H επιστημονική θεώρηση της Επανάστασης θέλει τους Έλληνες ναυτικούς να δίνουνε παραπάνω ερείσματα στον αγώνα για την Ανεξαρτησία, που χωρίς τους κληρικούς και χωρίς τους εμπόρους, ίσως να μην είχε ποτέ ξεκινήσει.

shutterstock_-_diki_-_dikastirio.jpg

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η εφαρμογή για την ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων από το Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιώς και το Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή θα επεκταθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και στα υπόλοιπα δικαστικά καταστήματα της χώρας. 

Minotakis.jpg

Ο Εμμανουήλ Μινωτάκης ήταν ο αδελφός του ηθοποιού Αλέξη Μινωτή, ο οποίος, όμως, ακολούθησε διαφορετικό δρόμο από τον αδελφό του, καθώς ως στρατιωτικός χάρισε στην Ελλάδα το Δέλτα του Εβρου.