Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
17.8°C Αθήνα

1 € = $ 1.1641
1 $ = € 0.8590

Ελληνισμός

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις

Είναι λίγες οι λέξεις για να περιγραφεί το μεγαλείο του ταλέντου του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 92 χρόνια.
Ο Μάνος Χατζιδάκις είδε για πρώτη φορά το φως του κόσμου στην Ξάνθη και ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη.

Σαν σήμερα: Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στην Τζια

Τα ξημερώματα της 23 Οκτωβρίου του 1974, λίγους μήνες μετά την πτώση της στρατιωτικής Χούντας και την συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την ηγεσία του Κ. Καρμανλή, οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν και εκτοπίζουν τους βασικούς πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Ιουλίου.

Έτσι θα γίνει η παρέλαση στην Ελλάδα

Τα τελικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τις παρελάσεις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

geetha.jpg

To μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Γάλλος ομόλογός του, στρατηγός Thierry Burkhard, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία.