Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
17.8°C Αθήνα

1 € = $ 1.1641
1 $ = € 0.8590

Αρχαία Ελλάδα

featured-arxaia-ellada.jpg
Ξέρετε γιατί στους αρχαιολογικούς μας χώρους υπάρχουν τόσες γάτες; Μα γιατί φυλάνε το αρχαίο μας πνεύμα αθάνατο. Σε αντίθεση με τα σκυλιά που φυλάνε τους ίδιους τους ανθρώπους, οι γάτες φυλάνε αυτό που μας περιβάλει και αυτό που είθισται να θεωρούμε πνεύμα και πνευματική κληρονομιά. Ακούστε να δείτε, όπως λένε και οι σοφοί μας ημών πρόγονοι, πως και γιατί…

aluta-mustiria-arxaias-elladas.jpg

Η Αρχαία Ελλάδα έδωσε τα φώτα στον δυτικό πολιτισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε και κάποια σκοτεινά σημεία. Κι όταν λέμε σκοτεινά δεν εννοούμε αρνητικά, αλλά μερικά άλυτα μυστήρια που δεν έχουν βρει απάντηση μέχρι και σήμερα. Αν και είναι αρκετά περισσότερα, τα παρακάτω 5 είναι μάλλον τα σημαντικότερα.

89uwrehg89ewghf89.jpg

Ολο και πληθαίνουν επιστημονικές μελέτες που εμφανίζουν τους πανάρχαιους θαλασσοπόρους του Αιγαίου να έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό, πολλούς αιώνες πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Από τον Αμαζόνιο ποταμό μέχρι τις Ανδεις του Περού, όπου εξερευνητές επικαλούνται διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που υποτίθεται ότι επιβεβαιώνουν την παρουσία των αρχαίων Ελλήνων.

Οι Αιγύπτιοι λένε πως εντόπισαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μπρόστα σε μία τεράστια ανακάλυψη ισχυρίζονται πως είναι στην Αίγυπτο, με τοπικό αξιωματούχο να επιμένει πως υπάρχουν απτές αποδείξεις για την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σίβα.