Απριλίου 14, 2021

Αρχαία Ελλάδα

nea-acropoli-asklipeion.jpg

Δρ Ευαγγελία Δανιήλ, Ιατρός Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Από το ομιχλώδες μακρινό παρελθόν της εμφάνισης του ανθρώπου στη Γη, αρχίζει η αγωνία και ο αγώνας του με τους ορατούς και τους αόρατους εχθρούς, τα στοιχεία της φύσης και τις ασθένειες.

hippokratexamines19-660.jpg

Δρ Ευαγγελία Δανιήλ, Ιατρός Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος

Η Μητροδώρα  η Αθηναία, ιατρός του 3ου ή 4ου αιώνα μ.Χ, συγγραφέας της πραγματείας  «Περί των γυναικείων παθών της μήτρας», η οποία αποτελεί την αρχαιότερη, γραμμένη από γυναίκα, ιατρική πραγματεία.

Δρ Ευαγγελία Δανιήλ, Ιατρός Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

 H ΑΓΝΟΔΙΚΗ η Αθηναία

Μεταξύ των γυναικών που πολέμησαν για τα ιδανικά τους, τα δικαιώματά τους και για την ελεύθερη επιλογή της ζωής τους και του επαγγέλματός τους, αναφέρεται η Αγνοδίκη, (4ος αιώνας π.Χ) η αγάπη της οποίας για την Ιατρική σε μία  εποχή που η γυναίκα δεν είχε την ευχέρεια να σπουδάσει (σύμφωνα με την αντίληψη που απορρέει από την βιβλιογραφία), την ώθησε να ντυθεί άνδρας και να φύγει από την Αθήνα και να παρακολουθήσει μαθήματα ιατρικής κοντά στον φημισμένο Έλληνα ιατρό της εποχής, τον Ηρόφιλο, στην Αλεξάνδρεια.

Δρ Ευαγγελία Δανιήλ Ιατρός Πνευμονολόγος -Φυματιολόγος

Ο έναρθρος ανθρώπινος Λόγος και το όργανό του  η Γλώσσα. Ο Έλλην υψιπετής Λόγος και το όργανό του η Ελληνική Γλώσσα. Όποιος μαθαίνει εις βάθος τον Λόγο της γλώσσας του, μαθαίνει να σκέπτεται σωστά και να εκφράζεται σωστά.