Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021
Λίγα σύννεφα
10°C Αθήνα

1 € = $ 1.1292
1 $ = € 0.8856

Οι Αιγύπτιοι λένε πως εντόπισαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι Αιγύπτιοι λένε πως εντόπισαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μπρόστα σε μία τεράστια ανακάλυψη ισχυρίζονται πως είναι στην Αίγυπτο, με τοπικό αξιωματούχο να επιμένει πως υπάρχουν απτές αποδείξεις για την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σίβα.

Σύμφωνα με την έκθεση ο κ. Μοχάμεντ Ομράν, υπεύθυνος του τμήματος τουρισμού της Σίβα ανακοίνωσε πως υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ενδεχόμενη ανακάλυψη του τάφου του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη πιθανότατα στην περιοχή Μιράι.

Ο Ομράν εξήγησε πως τόσο το 1995, όσο και το 1996 ανακαλύφθηκε ένας ναός, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές χτίστηκε κατά τους Αρχαιοελληνικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Η Σίβα είναι γνωστή για την αρχαιολογική της κληρονομιά, καθώς περιέχει αρχαιολογικά ευρήματα και ανασκαφές που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια.

Ο Μέγας Αλέξανδρος μαζί με τον Βουκεφάλα

Το 2020 η Ελληνίδα αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή ισχυρίστηκε ότι είχε ανακαλύψει τον πραγματικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου πριν από 20 χρόνια στην Αίγυπτο, αλλά είχε της είχε απαγορευτεί από την ελληνική και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της από τότε.

Η τοποθεσία του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα μόνιμο μυστήριο και θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο ισχυρισμών ανακάλυψης. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν και αν ανακαλυφθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα του κόσμου!