Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

1.500 ευρώ το μήνα έπαιρνε από το ελληνικό Κράτος για τηλεργασία ως καθαριστής του Δήμου ο «αντισυστημικός» «αντικομφορμιστής» «παλαιοχριστιανός»

 palaioxristianos korinthia

Σάλο έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η αποκάλυψη ότι ο 45χρονος επικεφαλής της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία εργαζόταν στον δήμο και μάλιστα μέσω τηλεργασίας από το λαγούμι όπου κατοικούσε και έφτασε να παίρνει 1.500 ευρώ τον μήνα από το ελληνικό Κράτος το οποίο καταδικάζει και ενώ δήλωνε πως δεν είχε 1 ευρώ για να πάρει δεύτερο τετράδιο στα παιδιά του για αυτό τα σταμάτησε από το σχολείο!

HDN Newsroom

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ, ο 45χρονος δούλευε με τηλεργασία ως καθαριστής του Δήμου Ερέτριας μέσα από το λαγούμι όπου ζούσε στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με το Mega, το 2016 ο συγκεκριμένος άνδρας προσλήφθηκε ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης όπου και εργάστηκε μέχρι το 2020. Τα επόμενα 3 χρόνια εμφανίζεται να λαμβάνει μισθό από τον Δήμο Ερέτριας όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εξέτασης από μία ειδική επιτροπή ο 45χρονος εξασφάλισε τη μετάταξη του στον δήμο Ερέτριας για λόγους υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στον Σεπτέμβριο του 2020.

Στο "φως" ήρθε ένα έγγραφο που δείχνει ότι οι απολαβές του ως υπαλλήλου του δήμου Ερέτριας έφταναν τα 1.029 ευρώ ενώ δύο χρόνια αργότερα, συμπληρώνοντας τον απαραίτητο χρόνο εργασίας, προχώρησε και στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο και πήρε και αύξηση!

Πλέον, τον Αύγουστο του 2023 ο μισθός του άντρα που ζει με την οικογένειά του στην ορεινή Κορινθία είχε φθάσει στα 1.505, 37 ευρώ. Όλα αυτά για να εργάζεται, υποτίθεται, ως υπάλληλος καθαριότητας εξ αποστάσεως!

Το πώς ένας υπάλληλος καθαριότητας μπορεί να εργαστεί εξ αποστάσεως είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη και θυμό και πρέπει να εξηγηθεί από τους αρμόδιους πώς και γιατί γινόταν κάτι τέτοιο.

Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει και ο Δήμος Ερέτριας, που είχε στο προσωπικό του και πλήρωνε έναν εργάτη καθαριότητας, για να καθαρίζει εξ αποστάσεως! Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερέτριας, όλες τις δουλειές ο 45χρονος τις έφερνε εις πέρας από μακριά!

Τέλος, πρέπει να εξηγήσει και ο ίδιος ο 45χρονος, αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός», πώς δουλεύει μέσω τηλεργασίας από το λαγούμι όπου ζούσε μέσα στο βουνό, αρνούμενος την τεχνολογία της σύγχρονης εποχής!

Να σημειωθεί πως στις 27 Οκτωβρίου του 2023 του είχε επιδοθεί απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου για τον μεγάλο αριθμό αδικαιολόγητων απουσιών από την εργασία του στον δήμο Ηλιούπολης.

Θυμίζουμε πως από την Κυριακή, ο 45χρονος κρατείται από την αστυνομία με τις κατηγορίες για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.