Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Παρέλασε για άλλη μια φορά μόνος του. Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον 10χρονο Τάσο στο Μαθράκι, το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Δείτε το βίντεο της παρέλασης

μαθρακι μαθητης παρελαση

Ο 10χρονος Τάσος έκανε παρέλαση στο Μαθράκι για ακόμα μια φορά μόνος και σήκωσε περήφανος την ελληνική σημαία! Είναι το μοναδικό παιδί που ζει στο ακριτικό νησί αλλά βλέποντας τον μας έρχεται στο νου μόνο μια φράση "όπου υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα".

 «Θα ήθελα να έχω φίλους» είπε με παράπονο ο μικρός Τάσος που ντύθηκε τσολιάς για να τιμήσει τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Ο μικρός Τάσος, το μοναδικό παιδί στο Μαθράκι, το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, παρέλασε για άλλη μια φορά μόνος του, όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σήκωσε ξανά τη σημαία και τίμησε τον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης, γεμίζοντας μας υπερηφάνεια και συγκίνηση.

mathraki simaia mathitis

Ο μικρός Τάσος, που γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, ήρθε με τη μητέρα του στο νησί το καλοκαίρι και έμελλε να δώσει ζωή στον τόπο.

Με περισσή περηφάνια σήκωσε εχθές τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλα του, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

μαθρακι μαθητης παρελαση δασκαλα

«Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μια μοιάζει σαν ιδιαίτερο αλλά το παιδί δεν έχει παρέα από υπόλοιπα παιδιά» είπε η μητέρα του μικρού Τάσου, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγο πριν την παρέλαση.

Ο Τάσος μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Η οικογένεια του, ορμώμενη από τη Θεσσαλονίκη, ήταν για πολλά χρόνια στην Αμερική και μετά στη Γερμανία.

Εχθές, ο μικρός Τάσος έστειλε το δικό του μήνυμα στους απανταχού Έλληνες που ζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Μαθράκι, όπου ζει ο μικρός Τάσος, είναι ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς, τον οποίο όμως οι περισσότεροι κάτοικοι του τον εγκατέλειψαν λόγω μετανάστευσης και σήμερα αριθμεί μόλις 35 μόνιμους κατοίκους, μεγάλης ηλικίας, που όμως κρατάνε το ακριτικό νησί ζωντανό, μόνοι στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας.

 

Δείτε το συγκινητικό βίντεο της παρέλασης

 

το βίντεο είναι από το CorfuPress TV