Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ευάγ. Σπανός: Το 109ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βιοϊατρικής

Στο πένθος βυθίστηκε ο ιατρικός κόσμος έπειτα από την είδηση του θανάτου του ιδρυτή και προέδρου της Βιοϊατρικής, Ευάγγελου Σπανού. Πρόκειται για το 109ο θύμα του κορωνοϊού.

Ο επιχειρηματίας και διακεκριμένος επιστήμονας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου σε ηλικία 76 ετών. Ο ίδιος ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενο νοσήμα (αρτηριακή υπέρταση) και κατατάσσονταν στις ευπαθείς ομάδες.

Ποιος ήταν ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το 1979 απέκτησε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, είχε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο αλλά προπάντων ελπιδοφόρο όραμα: «Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προσφορά καινοτόμων και εύκολα προσβάσιμων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες».
Έτσι, ξεκίνησε την λειτουργία της Βιοϊατρικής το 1981.

H υλοποίηση ενός οράματος, ιδιαιτέρως σ’ ένα περιβάλλον που παραδοσιακά δεν ευνοούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία, ήταν γεμάτη προκλήσεις. Απαιτήθηκαν η καθολική δέσμευση και η αφοσίωση των ανθρώπων του Ομίλου προκειμένου το αποτέλεσμα να έχει το εύρος, τη δυναμική και τελικώς την αξία που προδιαγράφονταν για το κοινωνικό σύνολο. Σήμερα εργάζονται 3.000 άτομα στον Όμιλο της Βιοϊατρικής.

Το έτος 2016 ο Όμιλος εγκαινίασε 5 νέα Διαγνωστικά Κέντρα σε Νέα Σμύρνη, Μελίσσια, Αχαρνές, Άγιο Στέφανο και Πεύκη, ενώ το 2017 άρχισαν να λειτουργούν 4 επιπλέον νέα Διαγνωστικά Κέντρα σε Νίκαια, Δάφνη, Ραφήνα και Μαρκόπουλο.

Το 2018, υλοποιήθηκε η έναρξη των δραστηριοτήτων σε τουλάχιστον 5 νέες μονάδες στην Αττική και 3 στη Θεσσαλονίκη.