Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

210 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες

 cocaine prawns

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά που είχε τελικό προορισμό την Αλβανία, κρυμμένο μέσα σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες το οποίο είχε προορισμό την Αλβανία.

HDN Newsroom

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις ενώ τα παράνομα κέρδη υπολογίζονται σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους της σπείρας εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών!

Το κοντέινερ φέρεται να προέρχεται από χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενώ μετά την άφιξη του στην Αλβανία θα διοχετευόταν σε χώρες της Ευρώπης.

«Η μεταφορά γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας» αναφέρει η αστυνομία που συνέλαβε τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή δομή και επαγγελματική υποδομή την οποία διέθεταν, η οποία εξασφάλιζε την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση από την οποία αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

«Παράλληλα διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης, ως εξής:

48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,
36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,
64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και
54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του».

Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία Captagon, το ναρκωτικό που φέρεται πως έδιναν σε μέλη της Τζιχάντ ώστε να μπορούν να διαπράττουν χωρίς φραγμούς τα εγκλήματα που διαπράττουν.