Κυριακή, 19 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
20.6°C Αθήνα

25η Μαρτίου: Έτοιμη η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση

 parelasi 3
 
 Με τη στρατιωτική παρέλαση στις 11:00 (τοπική ώρα Ελλάδας), στο κέντρο της Αθήνας, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να δώσουν το δυναμικό παρών για να τιμήσουν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.
 
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις 06:21 (τοπική ώρα) στον Λυκαβηττό  με 21 κανονιοβολισμούς.
 
Ποιοι θα παρελάσουν
Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
Μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.
Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».
Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων Σπουδαστών και Σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ.
Μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις:
Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς AH-64 (APACHE), NH-90, KIOWA WARRIOR, UH-1H, CH-47D (CHINOOK) και του Πολεμικού Ναυτικού SIKORSKY S-70 AEGEAN HAWK.
Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE, M-2000-5, F-4E (PHANTOM) και SPITFIRE MJ755, καθώς και πρώτη φορά μαχητικών F-16C/D VIPER FIGHTING FALCON και εκπαιδευτικών T-6A TEXAN II 120.
Ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα είναι κλειστό για τους οδηγούς.
 
Συγκεκριμένα, τέθηκαν σε εφαρμογή σε μια μεγάλη ακτίνα στο κέντρο της Αθήνας από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.