Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
13.3°C Αθήνα

25η Μαρτίου: Παρελάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 parelasi greek student

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή και τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, λόγω των μαθητικών παρελάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 11 το πρωί, αλλά και της στρατιωτικής.

HDN Newsroom

Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό την Κυριακή 24/3 από τις 10 το πρωί τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 25/03 από την έναρξη λειτουργίας τη στάση «Φιξ» μέχρι το πέρας των παρελάσεων. Στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι - Αγία Τριάδα Πειραιά» τη Δευτέρα 25/03 τα δρομολόγια θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Σεφ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των δύο παρελάσεων.

Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί, ισχύουν και για τα λεωφορεία.

Ειδικότερα:

Για την Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης, από τις 06.00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

- Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

Για τη Δευτέρα 25/3 (στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μαθητικές παρελάσεις στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 06:00 μέχρι το πέρας της Στρατιωτικής παρέλασης στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Ομονοίας.
- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Καραϊσκάκη.
- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πλ. Συντάγματος.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης για τις εκδηλώσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, έχει αποφασιστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 25-3-2024 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στους παρακάτω δρόμους:

- Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορά. Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 25-3-2024 θα διεξαχθούν και μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κατά τόπους κυκλοφοριακά μέτρα.