Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
Καθαρός Ουρανός
10°C Αθήνα

1 € = $ nan
1 $ = € inf

«Άλλες χώρες πνίγουν πρόσφυγες στην θάλασσα, εμείς τους σώζουμε» συνεχές παραλήρημα Ερντογάν

erdogan 4

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» μέσω ζωντανής σύνδεσης.

 «Την ώρα που άλλες χώρες οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες, σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφίζοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα.

Και συνέχισε τονίζοντας: «το να έχουμε μια ισχυρή ναυτική δύναμη δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή στην υπεράσπιση της πατρίδας. Το προσωπικό μας ειδικών καθηκόντων που συμμετείχε στην άσκηση έδειξε ότι ήταν πάντα έτοιμο για την επιχείρηση εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του».
 
Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου σε συνέντευξή του στο CNNTurk, έκανε λόγο για συνεχόμενη ένταση σε ανατολική Μεσόγειο και «άλυτες διαφωνίες στο Αιγαίο».