Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
19.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0680
1 $ = € 0.9363

Athens Flying Week 2022: Την παράσταση «έκλεψαν» το μαχητικό Rafale και το αεροσκάφος του Τομ Κρουζ στην ταινία Top Gun. Εντυπωσιακές εικόνες.

 rafale

Εντυπωσιακές εικόνες πρόσφερε για άλλη μια φορά το Athens Flying Week, το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο, 17 και 18 Σεπτεμβρίου, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Τα βλέμματα των 10.000 περίπου θεατών μαγνήτισε το μαχητικό αεροσκάφος Rafale που πρόσφατα απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας καθώς και το το αεροσκάφος του τηλεοπτικού Maverick, Τομ Κρουζ, από την ταινία Top Gun.

Το γαλλικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος έδωσε στους επισκέπτες της διοργάνωσης μια πολύ ικανοποιητική γεύση των δυνατοτήτων του πραγματοποιώντας ελιγμούς κατά τη διάρκεια ενός tactical demonstration.

Παράλληλα, η γαλλική Dassault, κατασκευάστρια εταιρεία του Rafale, είχε περίπτερο στο χώρο της Athens Flying Week, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει όλα τα «μυστικά» του υπερσύγχρονου αεροσκάφους.

Δεν ήταν, όμως, μόνο το Rafale καθώς το ελβετικό F18C Hornet, το αεροσκάφος του τηλεοπτικού Maverick, Τομ Κρουζ, από την ταινία Top Gun, επίσης, μαγνήτισε τα βλέμματα των περίπου δέκα χιλιάδων θεατών - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - που βρέθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Οι λάτρεις των ακροβατικών παρακολούθησαν τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή Λούκα Μπερτόζιο, τους Orlik από την Πολωνία, τους εντυπωσιακούς Royal Jordanian Falcons αλλά και τις ελληνικές ομάδες επιδείξεων «Ζευς» και «Δαίδαλος» καθώς και flying display από F-15 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετείχαν στο φετινό Athens Flying Week με μεγάλο αριθμό πτητικών μέσων τόσο από την Πολεμική Αεροπορία όσο και από το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τον Στρατό Ξηράς.

Στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης «παρέλασαν» μαχητικά αεροπλάνα Mirage, F-4 και F-16 αλλά και ελικόπτερα Chinook, Kiowa Warrior, Huey και Apache.

Το κοινό είχε, ακόμη, τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά το ιστορικό μαχητικό Spitfire αλλά και μια μεγάλη ποικιλία πτητικών μέσων στις δύο ξεχωριστές στατικές εκθέσεις που έχουν στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 18/9, το απόγευμα. Το κυριακάτικο πρόγραμμα άρχισε περίπου στις 12:00 και θα διαρκέσει πέντε ώρες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

tanagra2 ape

rafale

tanagra3 ape