Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022
Καθαρός Ουρανός
24.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0495
1 $ = € 0.9528

Beegin: Στήριξε κι εσύ τους ανθρώπους και τις μέλισσες της Βόρειας Εύβοιας που καταστράφηκαν πέρυσι (video)

beegin
Έχοντας ήδη κάνει την αρχή, με την αγορά μελισσιών και εξοπλισμού για τους μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας, η Endless EC λανσάρει το site του Beegin, «ανοίγοντας» έτσι την ενέργεια προς το κοινό, ώστε να γίνει η στήριξη των μελισσών και των ανθρώπων της περιοχής, προσωπική υπόθεση όλων. Τελικός στόχος του Beegin είναι, μέσω των μελισσών, να δοθεί η ώθηση στη φύση της Βόρειας Εύβοιας να ανακάμψει σταδιακά, με φυσικές διεργασίες.

beegin logo

Οι μέλισσες είναι τόσο σημαντικές για το περιβάλλον που λέγεται ότι εάν εξαφανιστούν, αυτό θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε θάνατο. Από τους βασικότερους εξισορροπιστές για το περιβάλλον, η θέση τους στο οικοσύστημα είναι υψίστης σημασίας.

Δυστυχώς, πέρα από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τη ζωή των μελισσών, το 2021 οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια κατέστρεψαν περισσότερα από 500.000 στρέμματα γης.

Η τεράστια αυτή καταστροφή έχει πρωταρχικούς αποδέκτες το περιβάλλον και τις μέλισσες. Η Endless EC αποφάσισε να βρεθεί στο πλευρό των μελισσών και των μελισσοκόμων της Βόρειας Εύβοιας

Οι μελισσοκόμοι, που εξαρτώνται άμεσα από τις μέλισσες και το περιβάλλον έχουν επηρεαστεί ανεπανόρθωτα, αφού χάθηκαν τουλάχιστον 10.000 μελισσοσμήνη, καθώς και τα φυτικά είδη που θρέφουν τις μέλισσες (ένα πρόβλημα που θα συνεχίζεται για την επόμενη διετία).

Παράλληλα, εκατοντάδες μελισσοκόμοι έχασαν πάνω από 10.000 τόνους παραγωγής και το κοπάδι τους, με τους ντόπιους μελισσοκόμους να υπολογίζονται στους 350. Παράλληλα, χάθηκε και ο αντίστοιχος εξοπλισμός τους (κυψέλες, τροφή μελισσών, όργανα μετρήσεως, εξαρτήματα, εξοπλισμός συρμάτωσης και τρύγου).

Αναγνωρίζοντας την αξία όσων χάθηκαν, η Endless EC αποφάσισε να μη χαθεί μαζί τους και η ελπίδα και η πίστη για μια νέα αρχή!

Έχοντας ήδη κάνει την αρχή, με την αγορά μελισσιών και εξοπλισμού για τους μελισσοπαραγωγούς της περιοχής, η Endless EC λανσάρει το site του Beegin, «ανοίγοντας» έτσι την ενέργεια προς το κοινό, ώστε να γίνει η στήριξη στις μέλισσες και στους ανθρώπους της περιοχής που τις φροντίζουν, προσωπική υπόθεση όλων. Τελικός στόχος του Beegin είναι, μέσω των μελισσών, να δοθεί η ώθηση στη φύση της Βόρειας Εύβοιας να ανακάμψει σταδιακά, με φυσικές διεργασίες.

Για την ενέργεια αυτή, η εταιρεία συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΗΩ», η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση κάθε ατομικής και συλλογικής βοήθειας, μετατρέποντάς την σε είδη και εξοπλισμό για τους τοπικούς παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό, το Beegin θα βοηθήσει τους ανθρώπους, τις μέλισσες, αλλά και ολόκληρο το περιβάλλον.

Οι δράσεις για την ανάκαμψη του περιβάλλοντος στη Βόρεια Εύβοια και των μελισσών δεν σταματάει εδώ! Προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, την άμεση αλλά και την έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους και τις μέλισσες, η δράση του Beegin θα πλαισιωθεί και με περαιτέρω ενέργειες, με τελικό σκοπό την ανάκαμψη της φύσης.

Στο site του Beegin, μπορείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα για τον αντίκτυπο των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας αλλά, το σημαντικότερο, μπορείτε να μάθετε πώς θα βοηθήσετε κι εσείς άμεσα τους ανθρώπους και τις μέλισσες της περιοχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.beegin.gr/

Δείτε το βίντεο