Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Καθαρός Ουρανός
25.6°C Αθήνα

Debate ζητά η Αχτσιόγλου - «Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» απαντά ο Κασσελάκης. Στο πλευρό του ο Νίκος Παππάς

pappas kasselakis

O Nίκος Παππάς δήλωσε σήμερα τη στήριξη του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

Εύα Κουτουμάνου

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε σήμερα με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, σε μία συνάντηση με ειδικό συμβολισμό καθώς ως πιο έμπειρος στα κοινοβουλευτικά, τον ενημέρωσε και τον ξενάγησε στους χώρους.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα για μία προοδευτική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε από το περιστύλιο της Βουλής, μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων, τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον Στέφανο Κασσελάκη είχαμε μια ξεκάθαρη πολιτική συζήτησης για το μέλλον της παράταξης. Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β' γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς .

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Παππά ότι «την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο. Σε ευχαριστώ πολύ, πάμε δυνατά για τη νίκη, για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς έδωσαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα την κοινή τους δήλωση όπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, οικοδομούμε το κόμμα των μελών.» Ενώ τόνισαν πως «συστρατεύονται για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Από την πλέυρά της, η  `Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε πως είναι απόλυτα δεδομένη η ενότητα του χώρου μετά τις εκλογές και ζήτησε από τους Γραμματείς του κόμματος να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη «για να μάθουμε τις θέσεις του», ενώ χαρακτήρισε λασπολογία ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα. 

Απαντώντας στην πρόσκληση της, λίγο αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στα social media - και επικαλούμενος τη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» - σημείωσε πως «με την Έφη, η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί» οπότε «debate με τον Κ. Μητσοτάκη» ενώ την κάλεσε σε κοινή περιοδεία.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο, επανήλθε λίγο αργότερα στην πρόσκληση της, απαντώντας πως πρέπει να γίνει «ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι».