Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

«Διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα» αποκαλεί την Καϊλή ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. «Ιφιγένεια» χαρακτηρίζει εκείνη τον εαυτό της.

roubini Kaili
Διεφθαρμένη «αρχιμαζορέτα» και «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων», χαρακτήρισε σε ανάρτηση του την Εύα Καϊλή ο διάσημος  Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, χρησιμοποιώντας μάλιστα emojis για να δείξει την «αηδία» που προφανώς αισθάνεται για την υπόθεση του Qatargate. Την ίδια ώρα, μέσω του συνηγόρου της στην Ελλάδα, η Καϊλή συνεχίζει να υποστηρίζει πώς δεν είχε ιδέα για τα χρήματα στις βαλίτσες και δηλώνει ότι  «δεν θα γίνει Ιφιγένεια».
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρουμπινί έγραψε: «Αυτή η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, ''βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων'', λάμβανε τις δωροδοκίες της σε μετρητά -δολάρια και ευρώ- και όχι σε άχρηστα κρυπτονομίσματα. Η απόλυτη υποκρισία!». 
 
Ο πρόεδρος της Roubini Global Economics ανέφερε επίσης ότι «η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία ήταν υπέρ των κρυπτονομισμάτων, χάνει την αντιπροεδρία εν μέσω έρευνας για διαφθορά».
 
Σε προηγούμενη ανάρτηση του, χρησιμοποιώντας μάλιστα εικονίδια που κάνουν εμετό, ο Ρουμπινί σχολιάζει σχετικό άρθρο του Politico γράφοντας: «Η Εύα Καϊλή ήταν η ''βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων'' (Queen of Crypto) και η μεγαλύτερη μαζορέτα (cheerleader) της ΕΕ
 
Η Καϊλή, πάντως, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τις 600.000 ευρώ τις έφερε στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες ο σύζυγός της.
 
Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και των άλλων μελών της οικογένειάς της, η ευρωβουλεύτρια εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της δεν είναι δικα της. «Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα», σημείωσε.
 
«Τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφος της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».
 
«Η Εύα Καϊλή, όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα, ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευση τους, γι’αυτό και ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.
 
«Δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια», κατέληξε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, μεταφέροντας τα λόγια της ίδιας, όπως είπε.