Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία για τη δικαστική απόφαση σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι

efesi mati

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την τραγωδία στο Μάτι. Η έφεση ασκήθηκε για το σκέλος των αθωώσεων, τα ελαφρυντικά και τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική. Η έφεση εξαιρεί μόνο τον ηλικιωμένο που έβαλε τη φωτιά που είχε ποινή 3 χρόνων γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

HDN Newsroom

Μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Εφετών κινήθηκε άμεσα και, μέσα στο χρονικό περιθώριο των δέκα ημερών που δίνει ο νόμος, άσκησε την έφεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν συνολικά 20 κατηγορούμενοι, τόσο οι καταδικασθέντες όσο και οι αθωωθέντες.

Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Σπυρίδωνα Παππά. Ως εκ τούτου, η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολό της σε δεύτερο βαθμό.

Ταυτόχρονα, αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη για την καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο δηλαδή, να ξεκινήσει μέσα στο 2024, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής, η οποία επέρχεται τον Ιούλιο του 2026.