Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Πεθερός πυροβόλησε και σκότωσε τον γαμπρό του

εγκλημα αγια βαρβαρα

Ακόμη μία οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής καθώς ένας 69χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του, άνδρα της κόρης του, γιατρό στο επάγγελμα, στην αυλή του σπιτιού τους, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, και μπροστά στα μάτια της ανήλικης εγγονής του. Η σύζυγος του, πεθερά του άτυχου γιατρού, φέρεται να φώναζε στον άνδρα της "Ρίξτου, ρίξτου!" για τον γαμπρό της.

HDN Newsroom

Ο γιός του δράστη ο οποίος είναι αστυνομικός και μένει στον από κάτω όροφο, έτρεξε όταν άκουσε τον πυροβολισμό και όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί, τηλεφώνησε στην ‘Αμεση Δράση και ο πατέρας του συνελήφθη.

Η πεποίθηση του 69χρονού πως ο 56χρονος γαμπρός του φερόταν άσχημα στην σύζυγό του και κόρη του δράστη, ήταν αυτό που οδήγησε στην ανθρωποκτονία του από τον 69χρονο πεθερό του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, που αναφέρει μάλιστα πως το φονικό έγινε μπροστά στα μάτια ενός από τα εγγόνια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο αστυνομικός και γιος του δράστη όσο και η σύζυγός του θύματος και κόρη του δράστη διαψεύδουν τον πατέρα τους και μάλιστα ο γιος του τόνισε ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα είχε παρέμβει, πως είχαν άριστες σχέσεις μεταξύ τους τα αδέρφια και έκαναν παρέα οι οικογένειές τους και πως ο πατέρας του είχε τάσεις να παρεμβαίνει και είχε αποκτήσει τέτοιου είδους εμμονές με τον γαμπρό του.

Η οικογένεια του θύματος έμενε στον 1ο όροφο, στον 2ο όροφο έμενε ο αστυνομικός και στο ισόγειο ο ηλικιωμένος με την σύζυγό του. Όταν επέστρεψε ο γιατρός με το παιδί του, ο πεθερός του βγήκε έξω, τσακώθηκαν, άρπαξε μία καραμπίνα και τον πυροβόλησε σωριάζοντάς τον νεκρό μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Το θύμα που ήταν γιατρός, άφησε προσωρινά τα δύο του παιδιά στον κουνιάδο του καθώς έλειπε η σύζυγός του και πήγε να πάρει το άλλο του παιδί από κάπου για να επιστρέψουν μαζί.

Ο αστυνομικός άκουσε την φασαρία και τους πυροβολισμούς, κάλεσε την Αστυνομία και έτρεξε κάτω. Σε κατάσταση σοκ και εκείνος προσπαθούσε να κρατήσει τα παιδιά και καλούσε τον πατέρα του να μείνει στο σημείο. Εκείνος ξεκίνησε περπατώντας με την καραμπίνα να φύγει, λέγοντας πως πάει να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο, τον είδαν και τον ακινητοποίησαν. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής που έχει αναλάβει την προανάκριση για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Κατηγορίες βαραίνουν και τη σύζυγο του 69χρονου δολοφόνου η οποία φέρεται να είναι συνεργός καθώς μάρτυρες την άκουσαν να φωνάζει στον σύζυγο της, από το θυρωτηλέφωνο, "Ρίξτου, ρίξτου!" ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να είναι η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του γαμπρού της, συζύγου της κόρης της και πατέρα τριών εγγονιών.