Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα  – Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί που είχαν στόχο ισραηλινό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

εκαμ
 
Στην εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών, το οποίο είχε καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν, με συντονισμένες ενέργειες, η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).
 
Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
 
Από το Πακιστάν οι συλληφθέντες, οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, 29 και 27 ετών, ως συνεργοί του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.
 
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, είχαν ως στόχο όχι μόνο να πλήξουν αθώους πολίτες, αλλά και να υπονομεύσουν το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.
 
Δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες επιχείρησης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής , στην επαρχία, που ετοίμαζε χτύπημα σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, που λειτουργούσε και ως άτυπος χώρος συνέλευσης Εβραίων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, έφτασαν στην ΕΥΠ αποσπασματικές πληροφορίες για τους τρομοκράτες. Οι αναλυτές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, κατάφεραν να συνθέσουν «τα κομμάτια του παζλ», με αποτέλεσμα να χαρτογραφήσουν τον τρομοκρατικό πυρήνα διεθνούς τρομοκρατίας.
 
«Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας Πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.