Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Έκθεση «καταπέλτης» για την τραγωδία στα Τέμπη: Δεν υπήρξε μετωπική - Εύφλεκτη ύλη προκάλεσε την φονική φωτιά

treno tempi

Έκθεση-καταπέλτης των ειδικών επιστημόνων που προσέλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων επιβεβαιώνει πως δεν υπήρχε μετωπική σύγκρουση των μηχανών των δύο τρένων και η φωτιά προκλήθηκε από καύσιμη ύλη που μετέφερε, πιθανώς παράνομα, η εμπορική αμαξοστοιχία!

Εύα Κουτουμάνου

Την επικαιροποιημένη έκθεση, έκτασης 75 σελίδων, κατέθεσαν στον εφέτη-ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν ορίσει συγγενείς των θυμάτων. Σύμφωνα με την έκθεση-«καταπέλτη», η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε έως και 15 τόνους εύφλεκτου υλικού - στο οποίο υπήρχε ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο - το οποίο προκάλεσε την φωτιά που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ενώ επιβεβαίωσε και το σενάριο πως δεν υπήρχε μετωπική σύγκρουση των μηχανών των δύο τρένων!

Η επικαιροποιημένη έκθεση προσθέτει νέα αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας αλλά και τις συνθήκες όπου έγινε η φόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων σε αυτή. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μια σειρά από επισημάνσεις αναφορικά με τις αιτίες που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο αριθμού επιβατών αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν μετά το έγκλημα ώστε να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η έκθεση των τεχνικών συμβούλων φέρεται να αναφέρει πως «από την έρευνα των ειδικών επιστημόνων και τις μετρήσεις που έκαναν με τον τρόπο που περιγράφουν, τεκμαίρεται η μεταφορά 12-15 τόνων εύφλεκτων υγρών διαλυτών, οι οποίοι και ευθύνονται για τη δημιουργία της πυρκαγιάς που κατέστη εκ των πραγμάτων η αιτία για τον θάνατο αποδεδειγμένα πλέον τουλάχιστον 16 εκ των επιβατών».

Επίσης ξεχωριστά στο κείμενο καταγράφεται το ζήτημα της φόρτωσης των λαμαρινών στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κακή αρχική τους φόρτωση επιβάρυνε «στο χειρότερο τις συνέπειες του ατυχήματος, αφού σε πολλά σημεία εμβόλισαν τα βαγόνια της επιβατικής, αλλά πιθανότατα εμβόλισαν και τα δοχεία μεταφοράς εύφλεκτων ελευθερώνοντας το υγρό με τις περιγραφόμενες παραπάνω συνέπειες».

Ένα κρίσιμο στοιχείο που σημειώνεται στην έκθεση, σχετικά με τις ενέργειες των υπευθύνων ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη και ολοκληρωμένη συγκέντρωση στοιχείων μετά το έγκλημα είναι πως «από έγγραφο της εταιρείας security, που μεταξύ άλλων είχε την αρμοδιότητα χειρισμού των καμερών καταγραφής στους σταθμούς του σιδηρόδρομου, διαπιστώνεται ότι ενώ ζητήθηκε παράταση του χρονικού διαστήματος πέραν των 15 ημερών για διατήρηση του βιντεοσκοπικού υλικού στους σταθμούς διαδρομής από Αθήνα μέχρι Λάρισα, δεν ζητήθηκε το ίδιο για τους σταθμούς από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, προκειμένου να ελεγχθεί η κίνηση και η αρχική σύνθεση της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Τα νέα στοιχεία από το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη είναι συγκλονιστικά:

1: Η αμαξοστοιχία φαίνεται να κουβαλούσε κάποια μεγάλα κομμάτια από σίδερο και ατσάλι, που ουσιαστικά έσφαξαν τον κόσμο που ήταν στα πρώτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

2: Δεν υπήρξε σύγκρουση των δύο μηχανών. Προσπάθησε ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας να την εκτροχιάσει, για να είναι μικρότερες οι συνέπειες της σύγκρουσης.

3: Υπήρχαν 12-15 τόνοι εύφλεκτο υλικό, το οποίο ήταν στην εμπορική αμαξοστοιχία.

4: Έχουν σβηστεί 11 λεπτά συνομιλίας του οδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με τον σταθμάρχη.

5: Από τους 56 που έχασαν την ζωή τους, τουλάχιστον 16 ήταν από την φωτιά.

Επίσης, στην έκθεση αναφέρεται ότι τα δύο τρένα δεν συγκρούστηκαν μετωπικά, αλλά ότι προηγήθηκε ο εκτροχιασμός τους και πως τουλάχιστον 16 από τα 57 θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά. Μάλιστα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο οδηγός του εμπορικού τρένου προσπάθησε εσκεμμένα να το εκτροχιάσει ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση.