Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Ενταφιάστηκε δίπλα στους προγόνους του στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος (βίντεο)

 feretro vasilias
 
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του ίδιου. Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.
 
Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την αυτοκινητοπομπή περίμενε πλήθος κόσμου στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.
 
Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.
 
Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με ψαρικά, ως είθισται στην Ελλάδα.
 
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς – μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
 
 Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ακολούθησε ο επικήδειος από τον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνου, Παύλο, στα ελληνικά και τα αγγλικά.
 
Η ταφή του τέως βασιλιά στο Τατόι

Η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι