Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024
Διάσπαρτα σύννεφα
25.6°C Αθήνα

Επίσκεψη Μέτσολα στην Αθήνα για τις Ευρωεκλογές: «Ψηφίστε, αλλιώς θα αποφασίσουν άλλοι για εσάς»

 metsola

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μίλησε στην ελληνική Βουλή

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο της περιοδείας για τις ευρωεκλογές, βρέθηκε στην Αθήνα και παρότρυνε τους Έλληνες πολίτες, και κυρίως τους νέους να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου.

HDN Newsroom

Η επίσκεψη Μέτσολα στην Ελλάδα ξεκίνησε με τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συναντήσεις είχε επίσης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Το απόγευμα, η κα Μέτσολα συνάντησε στο Ωδείο Αθηνών νέους πολίτες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και απάντησε σε ερωτήματα και ανησυχίες τους σε σχέση με την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ευρωεκλογές 2024.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν τώρα, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Ιουνίου. Η επιστολική ψήφος, που πλέον έχει θεσμοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, έχει κάνει πιο γρήγορο και εύκολο από ποτέ το να συμμετέχουμε στη δημοκρατία».

Κατά την ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων, η Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βασίζομαι στον ελληνικό λαό ώστε να συμμετάσχει ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Να ψηφίσει και να επιλέξει τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα που θα καθορίσουν τον προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 5 χρόνια». «Μπορούμε να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό για την Ευρώπη. Μπορούμε να δείξουμε ότι η πολιτική είναι μια δύναμη για το καλό, ένα όχημα θετικής αλλαγής στις κοινότητες και την κοινωνία μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο».

Τέλος σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, φοιτητές και νέοι, η κα Μέτσολα τόνισε «Μην σταματάτε ποτέ να ρωτάτε πράγματα». «Είστε το μέλλον και γι' αυτό ακριβώς σας ζητούμε να ψηφίσετε», «Ψηφίστε! Αν δεν το κάνετε εσείς, άλλοι θα ψηφίσουν για εσάς», κατέληξε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.