Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
2.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.0707
1 $ = € 0.9340

Εύα Καϊλή: «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

ευα καιλη
 
Τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει προφυλακισμένηη Εύα Καϊλή μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της με «βραχιολάκι», από το προδικαστικό συμβούλιο. «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» δήλωσε η Εύα Καϊλή, μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.
 
Περίπου μίαμιση ώρα διήρκησε η ακρόαση που ξεκίνησε στις 12.05 ώρα Βρυξελλών. «Ματαιοπονούν», σχολίασε η ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από την χθεσινή απόφαση να παραμείνει στη φυλακή. 
 
«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
 
Η κα Καϊλή, δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης όπως έχει το δικαίωμα να κάνει εντός 24 ωρών, με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να εξηγεί πως «ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».
 
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία των συνηγόρων της για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις βελγικές φυλακές. Κάνουν λόγο για βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες, που δεν συνάδουν με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της», είπε αρχικά ο κος Δημητρακόπουλος.
 
«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα» συνέχισε ο συνήγορος της, μπροστά στις κάμερες.
 
Το δελτίο τύπου των βελγικών Αρχών
«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών» ανέφερε το δελτίο τύπου της βελγικής Αρχών.
 
Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ελληνικού τηλεοπρικού σταθμού Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση»
 
«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας.
 
Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο στη συνέχιση της προφυλάκισης της έπαιξε και ο Παντσέρι ο οποίος συνεργάζεται και μιλά με τις Αρχές. Χωρίς να είναι γνωστό το τι έχει καταθέσει για την Καϊλή, θεωρείται ότι οι αναφορές του στο όνομα της λειτούργησαν αρνητικά επηρεάζοντας τη χθεσινή απόφαση των δικαστών, μπλοκάροντας την αποφυλάκιση της και «καίγοντας» την Εύα Καϊλή.