Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Φιλαδέλφεια: Όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

 ευζωνες φιλαδελφεια 2022
 (Φώτο αρχείου από την περσινή παρέλαση)
 
Εκδήλωση προς τιμήν των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς θα διοργανώσει την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 4:30 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, με αφορμή την επικείμενη παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου. Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.
 
Το άγημα των Ευζώνων, το οποίο θα ταξιδέψει για μια ακόμη χρονιά προκειμένου να δώσει το «παρών» στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας, θα μεταβεί στις 4:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ, σε μια εκδήλωση η οποία θα είναι ανοικτή για όλες τις κοινότητες, αλλά και τους μαθητές όλων των ελληνικών σχολείων της Περιφέρειας.
 
Μέγας Τελετάρχης για φέτος έχει οριστεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, ο οποίος θα συμμετέχει σε μεγάλη εκδήλωση της Ομογένειας για πρώτη φορά μετά τον διορισμό του.
 
Η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στη 1:30 μετά το μεσημέρι, όπου θα συμμετέχουν τόσο οι Εύζωνες όσο και τα χορευτικά συλλόγων και κοινοτήτων.
 
Το Σάββατο 1 Απριλίου, παραμονή της παρέλασης, στις 5 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Εκδηλώσεων «Adelphia», στο Ντάρτφορντ της Νέας Ιερσέης, με τιμώμενο πρόσωπο την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία και θα λάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας.
 
Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με την ιδιότητα του επίτιμου προσκεκλημένου, αλλά και ο Τελετάρχης, Γιώργος Τσούνης.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, επί της Λεωφόρου «Ben Franklin Parkway», όμως η κατεύθυνση της θα αντιστραφεί, αφού η 22η Οδός θα είναι πλέον η αφετηρία και ο «Logan Circle» το σημείο τερματισμού.
 
Σύμφωνα με τη νέα διαδρομή, η εξέδρα των επισήμων θα μεταφερθεί από την 22η Οδό στο σημείο τερματισμού, σε μια αλλαγή η οποία θα ισχύσει από φέτος.