Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα - Δημιουργία μνημείου θα εισηγηθεί ο δήμαρχος Αθηναίων

doukas onomata

Ομάδα νεαρών φοιτητών συγκεντρώθηκε εκ νέου στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης για να ξαναγράψει μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, τα οποία σβήστηκαν προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και έντονη αποδοκιμασία. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ενημέρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

HDN Newsroom

«Δεν ξεχνάμε. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ανέφεραν σε πανό οι φοιτητές που βρέθηκαν στο σημείο.

Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί ο σάλος μετά το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών. Ο φρούραρχος της Βουλής ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό του χώρου που εκτελέστηκε από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρουν πηγές του φρουραρχείου: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Την ίδια στιγμή ο δήμος Αθηναίων μέσω της κ. Μπέη υποστήριξε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία για τον καθαρισμό του χώρου και ακολουθήθηκε η πάγια τακτική των συνεργείων. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων που ανάφεραν ότι εκτελούσαν εντολές.

Από την πλευρά του, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά το συμβάν, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ενημέρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών».