Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023
Καθαρός Ουρανός
15°C Αθήνα

1 € = $ 1.0896
1 $ = € 0.9178

«Φρούριο» η Αθήνα. Ποιοι επίσημοι αναμένονται στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
Αυξημένα μέτρα σχεδιάζει να λάβει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η Αστυνομία ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς, αναμένονται να παραστούν αρχηγοί κρατών και μέλη των βασιλικών οικογενειών των ευρωπαϊκών χωρών.

 

Οι διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει, καθώς η Ελλάδα περιμένει απαντήσεις από τις πρεσβείες για τα ονόματα των επισήμων που θα έρθουν στη χώρα μας, ενώ οι αρχές ενδιαφέρονται και για τον χρόνο παραμονής τους στη χώρα. 

Αναμένεται ο βασιλιάς της Ισπανίας που είναι ο ανιψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η βασίλισσα Σοφία.

Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον τέως Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Η κηδεία θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»