Σάββατο, 18 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
15°C Αθήνα

«Η Ελλάδα να μετατραπεί σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνάντηση με τους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

μητσοτακης νεα υορκη

Να μετατραπεί η Ελλάδα από κόμβος και σημείο εισόδου ενέργειας σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με επενδυτές στη Νέα Υόρκη σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Έρση Παππά

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της χώρας ως μια δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας.

Ενώ τόνισε ακόμα τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης.