Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Η κακοκαιρία Elias σαρώνει την Εύβοια

Κακοκαιρία Elias Ευβοια

Μία νέα κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με τα προβλήματα να συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτ., σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας Elias, με την Εύβοια να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

 HDN Newsroom

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται μέχρι και αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ωστόσο τα σημαντικότερα ποσοστά βροχόπτωσης σημειώνονται στην Εύβοια καθώς και σε περιοχές της Φθιώτιδας, όπου παρατηρήθηκε έντονη καταιγίδα, ευτυχώς όμως μικρής χρονικής διάρκειας.

Υδροστρόβιλος χτύπησε και την περιοχή της Πελασγίας, όπου έπεσαν δέντρα στον παράδρομο προς την Agroinvest, με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του.

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση αυτή την ώρα σε κεντρική και βόρεια Εύβοια, έχει «φουσκώσει» ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να κοπούν στα δύο.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την ώρα παρατηρούνται στις Ροβιές και στο Μετόχι όπου υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια.

Προβλήματα και στην Αττική

Οι έντονες αστραπές στον ουρανό τα ξημερώματα, ξύπνησαν τους κατοίκους της Αττικής. Οι αστραπές και η ισχυρή βροχόπτωση, δημιούργησε ανησυχία και προβλήματα με την Πυροσβεστική να δέχεται από νωρίς κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα δυτικά της Αττικής.