Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Καθαρός Ουρανός
13.5°C Αθήνα

1 € = $ 1.1603
1 $ = € 0.8618

Η μαγεία της Κρήτης κατακτά το Ηρώδειο

Η μαγεία της Κρήτης κατακτά το Ηρώδειο

Σε μία αξιομνημόνευτη βραδιά ήταν παρόντας ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης που διεξήχθη στο Ηρώδειο.

Ο κ. Χρυσουλάκης παρακολούθησε την εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι Μαρία Τζομπανάκη, Βασίλης Σκουλάς, Μίλτος Πασχαλίδης και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Η μουσική διαδρομή «Βυζαντινά Ίχνη» είχε ως αφετήρια το Ριζίτικο τραγούδι και κορυφώθηκε με το μεγαλειώδες έργο του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας ανέφερε: «Η μαγεία της Κρήτης κατακτά το Ηρώδειο! Μαζί με τους φίλους Μαρία Τζομπανάκη, Βασίλη Σκουλά και Μίλτο Πασχαλίδη, συντελεστές της εκδήλωσης Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο. Απολαύσαμε μία μουσική διαδρομή με αφετηρία το Ριζίτικο τραγούδι, μνημείο της Κρητικής μουσικής που έχει τις ρίζες του στα βυζαντινά χρόνια και παρακολουθήσαμε την αποτύπωσή του στο σήμερα μέσα από τη μουσική σύγχρονων συνθετών με επίκεντρο το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς ένωσε το νήμα από το ιστορικό Ριζίτικο τραγούδι στη μουσική του Θεοδωράκη για το πάρει στη συνέχεια ο Μίλτος Πασχαλίδης καθώς και η Μαρία Τζομπανάκη με την επιβλητική της παρουσία, καθώς και ο ιστορικός Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, θεματοφύλακας της παράδοσης και των αυθεντικών χορών της. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Η ανάρτηση