Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
2.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.0707
1 $ = € 0.9340

Η ομίχλη ανέβαλε το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία

κυριακος
Τελευταία στιγμή αναβλήθηκε χθες το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αλβανία. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πτήση ελικοπτέρου του Έλληνα Πρωθυπουργού και έτσι η προγραμματισμένη επίσκεψη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, μετατέθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα. Για διπλωματικό φιάσκο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό κανονικές συνθήκες, η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία θα συνεχιζόταν με επίσκεψη σήμερα στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη, χωριά της ελληνικής μειονότητας. Οι κακές καιρικές προβλέψεις, όμως, για τη σημερινή μέρα ανάγκασαν τους κυβερνήτες του ελικοπτέρου Σινούκ που θα μετέφερε τους κ. Μητσοτάκη, Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη να αναβάλουν την πτήση.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική αποστολή ενημερώθηκε για τις μεγάλες δυσκολίες, λόγω πρόβλεψης για βροχή και ομίχλη, ειδικά για τη μετάβαση στη Χειμάρρα και τη Δερβιτσάνη. Το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής, συνδυαστικά με τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ώθησαν τους πιλότους σε μια επιλογή ελάχιστου ρίσκου.

Για διπλωματικό φιάσκο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Αλβανία, αλλά και την επίσκεψή του στην ελληνική μειονότητα που ακυρώθηκε «λόγω καιρού».

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: “ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”. και όχι λόγω δήθεν “καιρικών συνθηκών” στις περιοχές αυτές.», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου», προσθέτει.

«Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας “συγγνώμη” την αναφορά Ράμα πως “δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα” η δήλωσή του ότι η χώρα μας “εξαπάτησε την ΕΕ” για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το ταξίδι προς αυτές τις περιοχές, το οποίο έχει ειδική σημασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του έτους.