Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

«Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο»: Συνταρακτική η κατάθεση του αστυνομικού για τη δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού

 αλκης καμπανος δικη 
 
Σήμερα κατέθεσε, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο νεαρός Άλκης Καμπανός ο οποίος δολοφονήθηκε βάναυσα και άνανδρα από συμμορία 12 οπαδών αντίπαλης ομάδας! Η δολοφονία έγινε καθώς ο 19χρονος Άλκης επέστρεφε με τους φίλους του σπίτι και χωρίς να έχει προηγηθεί λογομαχία ή άλλο επεισόδιο ανάμεσα στο θύμα και στους δράστες, οι οποίοι απλά... είχαν βγει εκείνο το βράδυ για να σκοτώσουν.


«Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», είπε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος, όταν κλήθηκε να μεταβεί στην οδό Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου. όπου έγινε το φονικό επεισόδιο.
 
Όπως ανέφερε, αντίκρισε τον Άλκη μέσα σε «λίμνη αίματος», ενώ έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία, με τον 19χρονο να ψελλίζει «εδώ», δείχνοντας τη βουβωνική χώρα, όπου είχε δεχθεί χτύπημα. Οι προσπάθειες όμως αποδείχθηκαν μάταιες καθώς λίγο μετά, ξεψύχησε.
 
«Το σοκ, όταν φεύγει ένα παιδί στα χέρια σου, είναι μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον οποίο, δίπλα στον άτυχο 19χρονο βρισκόταν ο φίλος και κολλητός του, που χτυπήθηκε κατά την ίδια επίθεση και ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς κάποιες πληροφορίες για το τι είχε συμβεί, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε ένα κόκκινο δρεπάνι, με μαύρη λαβή, που ήταν μέσα σε λίμνη αίματος.
 
«Όταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε πλήρης ησυχία, δεν είδαμε άτομα που να είχαν συμπλακεί, δεν γνωρίζαμε τους λόγους που έγινε το επεισόδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, η εξέταση του οποίου είναι σε εξέλιξη.
 
Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο 20χρονος φίλος του Άλκη ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση, αλλά πρόλαβε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί.
 
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρίσκονται και σήμερα οι τραγικοί γονείς του άτυχοι Άλκη, που παρακολουθούν τη δίκη συντετριμμένοι.