Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Κτηνοτρόφος στο Κιλκίς σκότωσε 45χρονο Γεωργιανό, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, που είχε μπει στη φάρμα του για να τον ληστέψει

kilkis ktinotrofos

Σε κατάσταση άμυνας υποστηρίζει ότι βρίσκονταν ο 54χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές του Κιλκίς όπου, το βράδυ της Δευτέρας, 20 Μαΐου, πυροβόλησε με την καραμπίνα του, την οποία δήλωσε πως κατέχει νόμιμα, κατά των τεσσάρων ατόμων που αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα ένας 45χρονος Γεωργιανός, γνωστός στις Αρχές και με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, να χάσει τη ζωή του.

HDN Newsroom

54χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος σκότωσε στην περιοχή Μουριές του Κιλκίς έναν 45χρονο Γεωργιανό που μπήκε στη στάνη του μαζί με άλλους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται πως δρούσαν σαν σπείρα στην περιοχή, με πρόθεση να ληστέψουν τον 54χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος μένει μόνος του στη φάρμα και εκείνη την ώρα κοιμότανε.

Μάλιστα, μεταξύ των ατόμων της σπείρας ήταν και ένας ανήλικος, ο οποίος είχε δουλέψει πριν 2 χρόνια για τον κτηνοτρόφο, για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του κτηνοτρόφου, τον είχε ληστέψει και τότε με αποτέλεσμα ο κτηνοτρόφος να τον απολύσει, κάτι που ίσως προκάλεσε και την χθεσινή επίθεση κατά του κτηνοτρόφου.

Ο 54χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε υποστηρίζοντας πως βρισκότανε σε άμυνα και φοβότανε για τη ζωή του καθώς η ομάδα των 4 αλλοδαπών ανδρών είχε σπάσει την πόρτα του σπιτιού του και ο Γεωργιανός, ο οποίος είναι πλέον νεκρός, προσπάθησε να μπει μέσα απειλώντας τον με βρισιές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο 54χρονος κτηνοτρόφος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο καθώς τα άτομα έφτασαν το βράδυ στη στάνη του και απειλούσαν ότι θα τον σκότωναν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 54χρονος κατείχε νόμιμα την καραμπίνα και για αυτόν τον λόγο δεν διώκεται για παράνομη οπλοφορία.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, ο 54χρονος κτηνοτρόφος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους τρεις αλλοδαπούς που ήταν με τον 45χρονο Γεωργιανό και κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα άτομα αυτά, που εισέβαλαν στην στάνη του κτηνοτρόφου αργά το βράδυ, ήταν γνωστά για την παραβατική τους δράση στην περιοχή και εχθές το βράδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου κτηνοτρόφου για να τον ληστέψουν και πιθανώς και να τον σκοτώσουν, οπότε και αυτός πυροβόλησε σε άμυνα.

Σημαντικό είναι, επίσης, πως ο 54χρονος κτηνοτρόφος, αμέσως μετά το περιστατικό ειδοποίησε την αστυνομία και τους περίμενε στον τόπο που έγιναν όλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου ο οποίος πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στο σημείο, και αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τούς εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι... Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε», δήλωσε ο άτυχος πατέρας του 54χρονου κτηνοτρόφου που αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας.