Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Μαθήματα οδικής ασφάλειας σε μαθητές στην πίστα του Ο.Α.Κ.Α.

Μαθήματα οδικής ασφάλειας σε μαθητές στην πίστα του Ο.Α.Κ.Α.

Σε λειτουργία παραμένει η πίστα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» από την οποία, παρουσία 65.000 θεατών, πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Στον «μεταμορφωμένο» αγωνιστικό χώρο, με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, πραγματοποιούνται μία σειρά από δράσεις με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα οδικής και οδηγικής ασφάλειας. Σήμερα εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

kosmos.jpg

Η πίστα του Ο.Α.Κ.Α. από το πρωί γέμισε με εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα περιπολικά και τις μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας και να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας. «Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία με στόχο να δοθεί έμφαση στην ασφαλή οδήγηση και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτά, να τα μαθαίνουν τα παιδιά από νωρίς. Γι’ αυτό στο πλαίσιο του σχολείου, στα εργαστήρια δεξιοτήτων, έχει ενταχθεί μία ειδική θεματική για την οδική ασφάλεια, ήδη, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή η σημερινή δράση ήρθε να εμπλουτίσει αυτή την πρωτοβουλία. Τα παιδιά είδαν από κοντά ποια είναι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και πως οι αστυνομικοί εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μέσα από όλες αυτές τις θεματικές έχουμε ως στόχο να δίνουμε ερεθίσματα στα παιδιά και, ειδικά, στα θέματα της οδικής ασφάλειας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μία επίδειξη από την εκπαίδευση των δικυκλιστών αλλά και μία αυτοσχέδια καταδίωξη. «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα και αυτή οφείλεται στη στενή συνεργασία που έχουμε με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Συμμετέχουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. Σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε την πίστα που κατασκευάστηκε με αφορμή το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

exedra.jpg

Ειδικά, η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να περάσουμε με ρεαλιστικό τρόπο στα παιδιά την αντίληψη ότι τηρούμε τους κανόνες, σεβόμαστε την οδήγηση και γινόμαστε καλύτεροι οδηγοί. Για να γίνουν αυτά απαιτείται πειθαρχία και καλή γνώση οδηγικής συμπεριφοράς. Τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί έγιναν επιδείξεις, πραγματοποιήθηκε καταδίωξη, έγινε παρουσίαση της Άμεσης Δράσης και πιστεύουμε ότι αυτό βοηθάει για να έρθουν τα παιδιά κοντά στην Αστυνομία ώστε να ξέρουν ότι ο αστυνομικός είναι ο φύλακας - άγγελός τους», τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Στο μήνυμα που έστειλε η σημερινή εκδήλωση αναφέρθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωσταντίνος Σκούμας: «Σήμερα η Αστυνομία και οι μικροί μαθητές στείλαμε το μήνυμα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφαλή οδήγηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτοί οι μικροί μαθητές όταν θα μεγαλώσουν θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί από εμάς».

Οι δράσεις στην πίστα του Ο.Α.Κ.Α. θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν για πρώτη φορά αγώνες Drift στο Ο.Α.Κ.Α. με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

pedia.jpg