Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Μάχη ανάμεσα σε Κασσελάκη και Γεροβασίλη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

 κασσελακης γεροβασιλη

Σε μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη εξελίσσεται η κρίση που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βόμβα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

HDN Newsroom

Kρίσιμες λεπτομέρειες - όπως για παράδειγμα πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, θα επιτραπεί η ηλεκτρονική ψήφος, πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα στηθούν κάλπες άμεσα;- μένει να διευκρινιστούν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μια πιθανή ημερομηνία είναι 10 Μαρίου, ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου.

Παράλληλα, μέσα Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί από τα στελέχη του κόμματος να γίνουν τότε οι εκλογές.

Η κα Γεροβασίλη στηρίζεται ατύπως από τον Αλέξη Τσίπρα- που απέσυρε την εμπιστοσύνη του από τον κ. Κασσελάκη με τη γνωστή δήλωση της Πέμπτης, αλλά εικάζεται ότι δεν θα πάρει σαφή θέση στη μονομαχία των δυο.

Η Όλγα Γεροβασίλη ήδη φαίνεται να έχει συγκροτήσει ένα επιτελείο, στο οποίο μετέχουν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.α. Το ραντεβού, δε, που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Διονύση Τεμπονέρα, διαφαίνεται πως θα έχει αποτελέσματα και ο τελευταίος θα βρεθεί στο πλευρό της.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουροι για την νίκη του. Μεταξύ αυτών είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χρηστίδου.

Από τα στελέχη με επιρροή θα έχει, τέλος, ενδιαφέρον, πώς θα κινηθούν η Ρένα Δούρου και ο Σωκράτης Φάμελλος, που όλο αυτό το διάστημα είχαν μια αρκετά μετριοπαθή στάση.

Τέλος, εν αναμονή είναι και η στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Παππάς. Υπολογίζεται πως ο πρώην υπουργός δεν θα μπορέσει να αγνοήσει τις διαθέσεις του κ. Τσίπρα, για αυτό και εκτιμάται πως θα συστρατευτεί με την Όλγα Γεροβασίλη. Το ίδιο λέγεται πως θα κάνει και ο Παύλος Πολάκης.