Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

«Μες του Αιγαίου τα νερά»: Ψάρια κολυμπούν στα πεζοδρόμια της πλημμυρισμένης Λάρισας! (βίντεο)

larisapsaria

H υπερχείλιση του Πηνειού στον κάμπο της Λάρισας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλά σημεία. Στα νερά εντοπίζονται νεκρά ζώα ενώ την εμφάνιση τους έχουν κάνει και ψάρια που κολυμπούν δίπλα στα πεζοδρόμια της Γιάννουλης, στη Λάρισα!

Έρση Παππά

Κάτοικοι της περιοχής έχουν παρατηρήσει τα ψάρια να κολυμπούν δίπλα στο πεζοδρόμιο στο ύψος σούπερ μάρκετ στην πλημμυρισμένη Γιάννουλη, ενώ κάποιοι τα έχουν καταγράψει σε βίντεο.

Μάλιστα ένας χρήστης ανήρτησε στο TikTok ένα σχετικό στιγμιότυπο, ενώ προσπαθώντας να ελαφρύνει κάπως την κατάσταση το συνόδευσε με το τραγούδι «Μες του Αιγαίου τα νερά».

H περιοχή της Γιάννουλης στη Λάρισα είναι απ’ τις περιοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές λόγω των πλημμύρων και της υπερχείλισης του Πηνείου που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel.

Από την καταιγίδα στην Ελλάδα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Ελλάδα τουλάχιστον 16 άνθρωποι, καθώς νεκρή βρέθηκε σήμερα και η Αυστιακή γυναίκα που αγνούνταν ενώ ο σύζυγος της αγνοείται ακόμα, το ζευγάρι είχε έρθει στην Ελλάδα για το γάμο του!

Στη γειτονική Λιβύη η εικόνα είναι ακόμα πιο τραγική μετά το πέρασμα του Daniel καθώς οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον 5.300, με ολόκληρα χωριά ισοπεδωμένα!

Στην Ελλάδα, πάντως, οι κάτοικοι, τώρα, αντιμετωπίζουν και μία υγιειονομική βόμβα με τα εκατοντάδες νεκρά ζώα να επιπλέουν στα νερά που έχουν φτάσει μέσα στα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Έλληνας με τα ψάρια που κολυμπούν δίπλα από τα πεζοδρόμια!