Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022
Καθαρός Ουρανός
24.4°C Αθήνα

1 € = $ 0.9537
1 $ = € 1.0485

Μήνυμα Μητσοτάκη από ΗΠΑ στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν θα υποστεί εκφοβισμό από τον επιθετικό γείτονά της»

Μήνυμα Μητσοτάκη από ΗΠΑ στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν θα υποστεί εκφοβισμό από τον επιθετικό γείτονά της»

Μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί bullying από κανέναν έστειλε από γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Οι προκλήσεις για την κυριαρχία της Ελλάδας είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας. Οι δεσμοί μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτεροι από ποτέ, θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».