Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Μητσοτάκης - φον ντερ Λάιεν: Επικοινώνησαν για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

 mitsotakis fonterlaien
 
Επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα για να συζητήσουν την τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειας τους.
 
Σε ανάρτηση της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε: "Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Η επιτροπή και ειδικοί της @ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας."
 
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δική του ανάρτηση στο Twitter, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ταχεία ανταπόκρισή της στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη της ΕΕ πριν την Ελλάδα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: " Ευχαριστούμε αγαπητή @vonderleyen για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια."
 
Υπενθυμίζουμε πως εχθές ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αναρτήσει στο Facebook, πως θα ζητήσει άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσει, επιτέλους, η Ελλάδα σύγχρονα τρένα.