Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
2.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.0707
1 $ = € 0.9340

«Μύρισε» Χριστούγεννα με έλατο 21 μέτρων από το Καρπενήσι στην πλατεία Συντάγματος

dendro1

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε το πρωί της Παρασκευής το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσει την κεντρική πλατείας της Αθήνας για τη φετινή εορταστική περίοδο. Το έλατο έχει ύψος 21 μέτρα και ήρθε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι.

Έλατο ύψους 21 μέτρων και βάρους έξι τόνων από το Καρπενήσι θα είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσει φέτος την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.

Δεμένο σε ειδικά διαμορφωμένη νταλίκα έφτασε το πρωί της Παρασκευής από το Καρπενήσι, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πρωτεύουσας. Ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, χρησιμοποιώντας γερανό, τοποθέτησαν το τεράστιο δέντρο στη βάση του και οι διερχόμενοι άρχισαν να βγάζουν τις πρώτες φωτογραφίες.

Η βάση του περιμετρικά είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ φέρει και ατσάλινη ακτίνα από δοκούς βαρέως τύπου, προκειμένου να συγκρατήσει το τεράστιο βάρος του έλατου.

Το δέντρο θα φωτίσουν 6.000 λαμπιόνια και στην κορυφή θα τοποθετηθεί το αστέρι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ πάντως, τα λαμπάκια θα είναι τύπου LED ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, όπως "προστάζει" η εποχή.