Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

iera sunodos

Την κάθετη αντίθεση της προς την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση “γάμου” μεταξύ ομοφύλων εξέφρασε με μια ηχηρή ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

HDN Newsroom

Σε μια συνεδρίαση που διήρκησε περίπου πέντε ώρες τα Μέλη του Σώματος της Ιεραρχίας άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση του θέματος από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ταυτιζόμενα πλήρως με τις θέσεις που ανέπτυξε.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να στείλει Επιστολές προς τους Βουλευτές, να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου Εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτήσει και τους Μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έκανε την σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και διάβασε το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο ομοφύλων και τις θέσεις της Εκκλησίας.