Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Πρωτοπαλίκαρα Τούρκου αρχιμαφιόζου οι έξι νεκροί που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα Αττικής

 εγκλημα λουτσα μαφιοζος

Σκηνικό που θυμίζει κινηματογραφική ταινία εξελίσσεται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ώρα με συμμορίες, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μία συμμορία - Τούρκου αρχιμαφιόζου- με την ονομασία "Ντάλτον" να "χάνει" 6 μέλη της με ένα θανάσιμο χτύπημα, πιθανότατα για αντίποινα, που υποδεικνύει επαγγελματίες οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Έρση Παππά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα ήταν Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες, και μέλη του εγκληματικού δικτύου του Μπαρίς Μπογιούν, που είναι γνωστό στην τουρκική αστυνομία και έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών ερευνών στο παρελθόν.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο Μπαρίς Μπογιούν εμπλέκεται σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και πλέον ζει στην Ιταλία ως φυγάς. Είναι γνωστός για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν δεχθεί πυρά ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άι στη Γαλλία. Ο Γκιουλμπέι Ντιλσίζ, δολοφόνος του Άι σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή συμπλοκή, σημειώνει η Milliyet.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται μάλιστα να είχε δώσει εντολή από τη φυλακή για το συμβόλαιο θανάτου ενός άλλου αρχιμαφιόζου στο Μαυροβούνιο.

Η Αστυνομία έχει καθαρή εικόνα ότι η χθεσινή εκτέλεση εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, με βάση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει επεκταθεί και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας.

Η δράση των "Ντάλτον" του Μπαρίς Μπογιούν με έδρα την Κωνσταντινούπολη, φαίνεται να είχε επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε επίπεδο εκτελέσεων αντιπάλων και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αρχιμαφιόζος φυγάς, που φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, είχε ιδρύσει γραφείο δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, ενώ τα μέλη της δραστηριοποιούνταν και στην διακίνηση ναρκωτικών.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου μέλη της συμμορίας, φέρεται να εκτέλεσαν, δύο αντιπάλους σε διαμέρισμα Airbnb στο Σατονέ (Châtonnay) στις Γαλλικές Άλπεις!

Οι εκτελεστές και η υποστηρικτική ομάδα, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να είναι ανάμεσα στα θύματα, ενδέχεται όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να κρυφτούν σε ένα ασφαλές καταφύγιο για να αποφύγουν τα αντίποινα της αντίπαλης μαφίας.

Οι αντίπαλοι τους βρήκαν και προέβησαν σε μία παραδειγματική εκτέλεση και επίδειξη δολοφονικής ισχύος. Οι δράστες, πιθανόν 3-4, πυροβόλησαν τουλάχιστον 60 φορές με τουλάχιστον 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι να πυροβολεί κατά ριπάς, ενώ έδωσαν και χαριστικές βολές στα θύματά τους.

Οι "Ντάλτον" ευθύνονται για την εκτέλεση ηγετικών στελεχών της φατρίας του "Σκάλιαρι" της μαφίας του Μαυροβουνίου, η οποία ήταν σε δολοφονική αντιπαλότητα με την φατρία "Καβάτσκι", μέρος της οποίας είχε εξελιχθεί στην Ελλάδα, σε Βάρη και Κέρκυρα το 2020.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα δεν ήταν κλεμμένο και οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας είναι νόμιμες. Το όχημα φέρεται να ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν τους έξι μαφιόζους στη Λούτσα.