Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά: Από drone που κατέπεσε ξέσπασε η φωτιά

fvtia glyka nera
Τέσσερα άτομα προσήχθησαν σήμερα για την φωτιά που ξέσπασε και απειλεί την Αττική στα Γλυκά Νερά. Όπως φαίνεται, η επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε κατά τη δοκιμαστική πτήση που έκανε ένα drone της εταιρείας SAS.

HDN Newsroom

Από πτώση ενός drone τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS, φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά, η οποία και οριοθετήθηκε από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τον ίδιο τύπο drone έχει και η Πυροσβεστική υπηρεσία με το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα να είναι η στρατιωτική έκδοση, που πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο. Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων χειριζόταν το εν λόγω drone το οποίο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, όταν αυτό έπεσε σε δασώδη έκταση με αποτέλεσμα πιθανόν να ξεσπάσει η επικίνδυνη φωτιά.