Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ράκος η Εύα Καϊλή μέσα στο κελί. «Αισθάνεται προδομένη... ζει έναν εφιάλτη και είναι αθώα», δήλωσε ο συνήγορος της.

καιλη φυλακη

Επιμένει στην αθωότητα της η ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που περνά στις φυλακές Χάρεμ μακριά από παιδί της, ο κ. Δημητρακόπουλος δηλώνει πως "ζει έναν εφιάλτη και είναι αθώα".

 

"Μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της. Δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η Εύα Καϊλή ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο με βάση το τι της ζήτησαν ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε:

"Ψήφισε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο".

"Η Εύα Καϊλή στη φυλακή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της".

"Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, οι κατηγορίες είναι δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, αλλά μόνο στο γεγονός ότι τα χρήματα βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη που μοιραζόταν η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της".

"Έδωσε νέα κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν σε αρκετά καλή ψυχολογική κατάσταση ώστε να έχει πλήρη επίγνωση του τι έλεγε, και ήταν η πρώτη φορά που είχε έναν καλό διερμηνέα".

"Μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε".

"Αυτό που γνωρίζει είναι ότι ο Παντσέρι γνώριζε και συνεργαζόταν με τον Τζόρτζι για πολλά χρόνια. Η Καϊλή, ωστόσο, δεν είχε ποτέ λάβει γνώση του βαθμού και του είδους της μεταξύ τους συνεργασίας και θα ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εκείνη αν οι κατηγορίες εναντίον τους επιβεβαιώνονταν στο δικαστήριο".

"Η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της, το οποίο είναι μόνο του και μπορεί να στηρίζεται μόνο στον ηλικιωμένο παππού του".