Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Λίγα σύννεφα
9.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0786
1 $ = € 0.9271

Στέφανος Κασσελάκης: Με επιστολή προαναγγέλλει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο 35χρονος αυτοδημιούργητος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας

Στεφανος Κασσελακης
 
Με επιστολή στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ο 35χρονος αυτοδημιούργητος εφοπλιστής Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά δραστηριοποιείται και ζει στις ΗΠΑ, προανήγγειλε, σήμερα, την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.
 
 Έρση Παππά
 
Ο 35χρονος εφοπλιστής, ζητάει η επιστολή να κοινοποιηθεί προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω της οποίας τα προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση την Τρίτη (29/08), στους Τάφους του Βενιζέλου.
 
Ο επιχειρηματίας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο, πέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα περιγράφει το πώς επιθυμεί την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.
 
Ποιος είναι ο 35χρονος Στέφανος Κασσελάκης, ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής που ζει και δραστηριοποιείται επί χρόνια στις ΗΠΑ
 
Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.
 
Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
 
Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.
 
Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
 
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.
 
Ο Στέφανος ζει σις ΗΠΑ και συγκεκριμμένα στο Μαϊάμι. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά και είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ενώ στα social media έχει χιλιάδες followers.