Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Στον εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Αθηνών - Κάποιοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές

 Katalipsi nomiki

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10:00 Ώρα Ελλάδας οι 28 συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες, μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εννέα από αυτούς έχουν ξαναπροσαχθεί και δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη σχολή.

HDN Newsroom

Ανάμεσα στους 28 συλληφθέντες είναι 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί (1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα), οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη Νομική Σχολή Αθηνών. Οι 15 από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές σε κάποια σχολή, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το πρωί της Τρίτης, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας με κάποιους εξ αυτών να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με κάποιο τρόπο την ΕΛΑΣ είναι οι 9 αλλοδαποί που συνελήφθησαν μαζί με άλλα 19 άτομα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, κάποιοι από τους 9 «έχουν ξαναπροσαχθεί σε κάποιες περιπτώσεις και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την συγκεκριμένη σχολή. Δεν δικαιολογείτο η παρουσία τους στο χώρο».

Η ίδια σημείωσε, επίσης, ότι 15 εκ των συλληφθέντων «δήλωσαν ότι είναι φοιτητές είτε σε συγκεκριμένη σχολή είτε σε κάποια άλλη σχολή της χώρας, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί».

Ερωτηθείσα για το πώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη, η κυρία Δημογλίδου απάντησε ότι «μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ενημερώθηκε η αστυνομία ότι έχουν καταλάβει κάποια άτομα τη σχολή από τις βραδινές ώρες και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση».