Κυριακή, 19 Μαϊος 2024
Σπασμένα σύννεφα
20.6°C Αθήνα

Στον εισαγγελέα οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν ως κατάσκοποι να παρακολουθούν με drone τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο

Drone

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο Τούρκοι που συνελλήφθησαν ως κατάσκοποι από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές καθώς παρακολουθούσαν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κέντρα εκπαίδευσης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στον Πόρο, το οποίο έχουν επισκεφθεί, κατά καιρούς, για συνεκπαίδευση και μέλη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Έρση Παππά

Οι δύο άνδρες από την Τουρκία εθεάθησαν να παρακολουθούν και να καταγράφουν με drone τελευταίας τεχνολογίας τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας, το οποίο έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς, επίσης, για συνεκπαίδευση άνδρες και γυναίκες του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο νησί του Αργοσαρωνικού, οι δύο άνδρες έφτασαν την περασμένη Παρασκευή με δυο μηχανές. Κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο και την επόμενη ημέρα σήκωσαν drone κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, έφυγαν από το νησί αλλά, κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Μονεμβασιά όπου και συνελήφθησαν.

Σήμερα, οι δύο Τούρκοι υπήκοοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά με την κατηγορία πως κατέγραφαν πλάνα από το κέντρο εκπαίδευσης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Οι δύο συλληφθέντες, συνοδεία αστυνομικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετήχθησαν στα γραφεία της εισαγγελίας, προκειμένου να τους ασκηθούν διώξεις για τα βαρύτατα αδικήματα στα οποία φέρονται να έχουν υποπέσει.

Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την ΕΛ.ΑΣ. βαρύνονται με κατασκοπία και παραβάσεις που αφορούν την παρανομη καταγραφή στρατιωτικού χώρου.