Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
8.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0786
1 $ = € 0.9271

Στον Έβρο σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 27 πρέσβεις - Οι Ασύμμετρες Απειλές της Τουρκίας και η Επέκταση του Φράχτη

 φραχτης Εβρου 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος θα επισκεφτεί σήμερα, Σάββατο (21 Ιαν.) την Αλεξανδρούπολη και θα συναντηθεί με 27 πρέσβεις από χώρες της Ε.Ε, των συνδεδεμένων χωρών με τη συνθήκη Σένγκεν και της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα
11:30: Καλωσόρισμα αντιπροσωπείας Πρέσβεων και εκπροσώπων τοπικών αρχών από κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στο Νομαρχείο
 
11:45-12:45: Ομιλία κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη -Παρουσίαση μεταναστευτικού ζητήματος και ενεργειών Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των εξωτερικών συνόρων. 
 
Παρουσίαση επιχειρησιακών παραμέτρων και ενεργειών αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Ελληνική Αστυνομία, από επικεφαλής Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων, Υποστράτηγο κ. Δ. Μάλλιο.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση. 
 
13:00: Αναχώρηση για τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, περιοχή Φερών/Έβρος.
 
13:20-14:00: Επίσκεψη φράχτη στα ε/τ σύνορα. Ενημέρωση αντιπροσωπείας για επέκταση φράχτη και σχέδιο Ακρίτας. Από Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο κ. Π. Συριτούδη. 
 
14:30-16:00: Γεύμα εργασίας