Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μένει - Όχι σε νέα εκλογή προέδρου αποφάσισε το Συνέδριο

 κασσελακης συνεδριο

Δια της ανατάσεως της χειρός πέρασε η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου (από κοινού με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα) να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

HDN Newsroom

Με την απόφαση αυτή δόθηκε τέλος στο θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση και μία πρωτοφανή ανταλλαγή τοποθετήσεων ανάμεσα στους Στέφανο Κασσελάκη, Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτη Φάμελλο.

«Το Συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο», ανέφερε σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Το Συνέδριο είπε "πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές, πάμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή να τα αλλάξουμε όλα".

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη η οποία θέλησε να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος από τον Κασσελάκη, με εκλογές, δήλωσε, μετά την απόφαση του Συνεδρίου πως θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα επιμένει στην άποψη της ότι «η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος (Κασσελάκης) να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά.

«Το καταστατικό πρέπει να το θυμόμαστε, όχι όταν μας βολεύει - Δεν θα είναι πετυχημένη αυτή η πορεία, αν ο πρόεδρος συνεχίσει να έχει πολωτική και διχαστική στάση», έγραψε σε ανάρτηση της η κα Γεροβασίλη.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη