Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»! Τετραπλές εκλογές ανακοίνωσε ο Κασσελάκης

 stefanos kasselakis

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», με αυτή τη φράση ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως άρχισαν οι υπολογισμοί για τις τετραπλές εκλογές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Εύα Κουτουμάνου

Σηκώνοντας το "γάντι" που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας- με την παρέμβαση που έκανε περίπου δύο ώρες πριν από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος, για την επανεκλογή του.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον επίλογο της ομιλίας του.

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα των τετραπλών εκλογών που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι εκλογές για τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα.

Αν αυτό τηρηθεί, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τετραπλές εκλογές, τότε οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, μετά τις 8-9 Μαρτίου ακολουθούν δύο τριήμερα, της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. Επιπλέον, μέσα στον επόμενο μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμενόταν να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική θητεία του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε κάλπες άμεσα και μάλιστα τετραπλές:

- Εκλογή προέδρου
- Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
- Εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών
- Εκλογή Οργανώσεων μελών

Σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες, άρα από τις 10 Μαρτίου και μετά αναμένεται να στηθούν οι κάλπες. Πάντως, στην εξίσωση του χρονοδιαγράμματος για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Έτσι, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τις εσωκομματικές εκλογές, εκτός αν, πράγμα που δεν είναι απίθανο, ο κ. Κασσελάκης αποφασίσει να πάρει αναβολή.

Το ζητούμενο είναι πλέον ποιος ή ποιοι θα σταθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη στη νέα μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «διεκδικητές» αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους στο συνέδριο, το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι την Κυριακή που θα ολοκληρωθεί.

Το βλέμμα όλων στρέφεται στις κινήσεις που θα κάνει η Όλγα Γεροβασίλη η οποία την προηγούμενη Κυριακή με την ανάρτησή της προκάλεσε το κύμα αντιδράσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Επίσης συζητούνται τα ονόματα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος έχει ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος με τον θεσμικό του ρόλο θεωρείται κι αυτός δυναμική παρουσία και πιθανός διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος, χωρίς, τίποτα, να είναι ακόμα σίγουρο καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.