Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024

Τέμπη: Καταγγελία σοκ «ο σταθμάρχης είχε βάλει και άλλο τρένο σε λάθος γραμμή, την ίδια μέρα»! Σε αργία τέθηκαν σήμερα ο σταθμάρχης βάρδιας της Λάρισας και ο επιθεωρητής.

 apostoleris
Ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης ο οποίος έκανε τη σημαντική καταγγελία στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN και ALPHA
 
Σύμφωνα με καταγγελία του πρώην σταθμάρχη Βόλου, Γιώργου Αποστολέρη, ο σταθμάρχης στα Τέμπη είχε κάνει και δεύτερη φορά την ίδια μέρα το ίδιο λάθος βάζοντας και άλλο τρένο σε λανθασμένη γραμμή!
 
Η πρώτη φορά ήταν λίγη ώρα πριν το τραγικό δυστύχημα. Τη δεύτερη φορά που έκανε το λάθος συνέβη η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του κου Αποστολέρη, οι οποίες έγιναν γνωστές εχθές από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μία άλλη τραγωδία απετράπη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν την περασμένη Τρίτη, λίγη ώρα πριν το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων ο σταθμάρχης που κρατείται και θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή, είχε βάλει ξανά αμαξοστοιχία στη λάθος (στην αντίθετη) γραμμή.
 
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε, ο πρώην σταθμάρχης του Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, ο 59χρονος σταθμάρχης στα Τέμπη είχε στείλει και τον Προαστιακό ανάποδα στη γραμμή!
 
Ο χειριστής του προαστιακού ήταν αυτός που διαπίστωσε εγκαίρως το σφάλμα του σταθμάρχη Λάρισας και ευτυχώς το διόρθωσε, προτού συναντηθεί πάνω στην γραμμή με άλλο τρένο.
 
«Λίγη ώρα πριν (τη σύγκρουση των δύο τρένων) το τρένο 2595 στη Λάρισα, μπήκε σε ανάποδη γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος -ο σταθμάρχης- βρισκόταν σε σύγχυση. Το άλλο τρένο που πήγαινε κανονικά στη γραμμή του, έκανε πίσω και ύστερα επανήλθε στην γραμμή», επισήμανε ο κ. Αποστολέρης.
 
Σε αργία τέθηκε από τον ΟΣΕ σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη βραδιά της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη καθώς και ο επιθεωρητής που τον επέλεξε.