Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024

Τέμπη: Οι διάλογοι του σταθμάρχη και τα «αστεία» μέσω ασυρμάτου για σουβλάκια και σεξουαλικές επιδόσεις!

 pinakas treno
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ανακριτική έρευνα συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις, ενώ γίνεται επίσης αντιπαραβολή των στοιχείων και καταθέσεων με οπτικοακουστικό υλικό που έχει λάβει η ανακρίτρια. Θέμα λίγων ημερών θεωρείται η άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε νέα πρόσωπα. Την ίδια ώρα έρχονται νέα στοιχεία στο "φως" που αποκαλύπτουν την ασυνεννοησία αλλά και την ανευθυνότητα που επικρατούσε εκείνο το βράδυ.
 
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη στο σταθμαρχείο Λάρισας, ο σταθμάρχης αδυνατούσε να αντιληφθεί το λάθος του και το μέγεθος της καταστροφής. Το σκηνικό της βραδιάς συνθέτουν η απειρία, η άγνοια, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα που οδηγούν τον σταθμάρχη να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.
 
Μάλιστα στα ηχητικά ντουκουμέντα που έφερε στο φως το «Πρώτο Θέμα», είναι σοκαριστικές οι συνομιλίες των σταθμαρχών μέχρι τη μοιραία σύγκρουση. Οι σταθμάρχες επιδίδονταν σε σχολιασμούς άσχετους με το αντικείμενο της δουλειάς τους, μιλούσαν για σουβλάκια αλλά και για τις σεξουαλικές επιδόσεις τους. 
 
Το αποκορύφωμα της ασυνεννοησίας ήταν όταν ο σταθμάρχης, την ώρα που του είπαν να καλέσει το 100, ρώτησε… πώς να το καλέσει, και εάν θα πρέπει να κολλήσει τον τριψήφιο 100 στο τέλος ενός άλλου 6ψήφιου τηλεφώνου που του έδωσαν.
 
Αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν, ανάμεσα τους και η επιτροπή αξιολόγησης των σταθμαρχών, άρα και του 59χρονου σταθμάρχη.
 
Για την υπόθεση έχουν ορισθεί δύο Εφέτες Ανακριτές και η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα.