Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022
Καθαρός Ουρανός
11.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0397
1 $ = € 0.9618

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Όποιοι είναι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

θεοδωρικακος
Τη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν εξαιρείται του νόμου και ότι όποιος αποδειχθεί ένοχος στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεωδωρικάκος, αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη μονάδα μέριμνας και προστασίας, που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την ελληνική κοινωνία.

 Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Alpha σημείωσε:

«Είναι προτιμότερο να γνωρίζουμε την αλήθεια. Αν υπάρχει κάτι σάπιο είναι καλύτερα να το ανακαλύπτουμε. Είναι καλύτερα η δικαστική έρευνα να φέρουν στο φως τα πραγματικά δεδομένα και όταν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι ένοχοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι το αίτημα αλήθειας και δικαιοσύνης είναι αυτονοητο και κάνουμε τα πάντα για να ανατποκριθούμε.».

Αναφερόμενος στις τελευταίες υποθέσεις όπως στην υπόθεση της 12χρονης, του βιαστή στο Παλαιό Φάληρο και τον συγγραφέα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, σημείωσε:

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες κατώτερης και ανώτερης βαθμίδας έναντι του νόμου. Εναντι του νόμου οι πολίτες είναι ίση. Είναι προτιμότερη η κάθαρση».

Σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» διεκρίνησε πως αρχικά «υπήρξαν καταγγελίες στον Συνήγορο του πολίτη διαβιβάστηκαν στην εισαγγελική αρχή η οποία παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ διεξήγαγε έρευνα, πήρε καταθέσεις και ο κ. εισαγγελέας ζήτησε από την αστυνομία να σχηματιστεί δικογραφία και να του την παραδόσει».

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξάιρεση στην εφαρμογή του νόμου. Θα πάει μέχρι το τέλος, η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχει εγκληματική δράση οποιουδήποτε θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», σημείωσε για την «Κιβωτό του Κόσμου».