Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Συννεφιά
29.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0699
1 $ = € 0.9347

Υλοποιείται η τεράστια επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

 microsoft
 
Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται πλέον η τεράστια συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη - την οποία έκανε ως Πρωθυπουργός της χώρας -  και του προέδρου της Microsoft Μπραντ Σμιθ για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) της Microsoft στην Ελλάδα, μία επένδυση ύψους 1 δις ευρώ.
 
Ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το επενδυτικό σχέδιο-μαμούθ του τεχνολογικού κολοσσού, ύψους 1 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια 976.168.800 ευρώ), που έχει ενταχθεί στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων, κι αυτό γιατί εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την ανέγερση των Κέντρων Δεδομένων της Microsoft στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος (Λούτσας).
 
Η κατασκευή Data Center που θα γίνει στο επιχειρηματικό πάρκο - το οποίο βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνα - θα έχει τρία κτίρια.
 
Η επένδυση θα δημιουργήσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, υψηλής εξειδίκευσης και θα εκπαιδεύσει περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
 
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά Data Center Region.